Συναυλία της χορωδίας του σχολείο μας

Το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 η χορωδία του σχολείου μας, καθώς και απόφοιτοι, συμμετείχαν σε συναυλία με την χορωδία του Centenary College από τη Λουιζιάνα των Ηνωμενων Πολιτειών Αμερικής. Τα παιδιά ενθουσιαστηκαν με τον χώρο, με τη χορωδία από την Αμερική και μίλησαν με τους Αμερικανούς, ανταλλαζοντας κουλτούρες και ενδιαφέροντα. Τη χορωδία διεύθυνε ο μαέστρος και δάσκαλος της μουσικής του σχολείου μας Γιώργος Σιτώτης. Στη συναυλία παρευρέθηκαν εκπαιδευτικοί του σχολείου και ο διευθυντής του σχολείου, κος Οικονόμου Χριστόφορος. 

Συμμετοχή στη 2η Εαρινή Χορωδιακή Συνάντηση Δήμου Λαμιέων

Η χορωδία του σχολείου μας, με τη συνδρομή αποφοίτων, συμμετείχε στην 2η Εαρινή Χορωδιακή Συνάντηση Δήμου Λαμιέων, την Κυριακή 21 Απριλίου 2024. Το σχολείο μας τραγούδησε στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, ένα απαιτητικό πρόγραμμα, με τραγούδια παγκόσμιου χορωδιακού ρεπερτορίου. Μαζί με την χορωδία μας τραγούδησαν η χορωδία του Λυδικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, του Δήμου Λαμιέων και του Δήμου Ελασσόνας. Τη χορωδία διεύθυνε ο δάσκαλος μουσικής και μαέστρος Σιτώτης Γιώργος. 

Υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία για το σχ. έτος 2024-25

Για πληροφορίες σχετικά με τις αιτήσεις σε Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία κατεβάστε τα παρακάτω αρχεία:

Εγγραφή μαθητών στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου

Από την 1η έως τις 20 Μαρτίου 2024 θα πρέπει οι γονείς να υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις-υπεύθυνες δηλώσεις εγγραφής στο δημοτικό σχολείο που ανήκουν, σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας, προσκομίζοντας:

αα) βεβαίωση φοίτησης από το Νηπιαγωγείο,

ββ) αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας τους μαθητή, Η χωροταξική κατανομή των μαθητών θα γίνει βάσει της μόνιμης κατοικίας τους, η οποία θα αποδεικνύεται:

α) με συμβολαιογραφική πράξη ιδιοκτησίας ή

β) με ιδιωτικό συμφωνητικό ενοικίασης που έχει κατατεθεί ή καταχωρηθεί ηλεκτρονικά στην Εφορία ή

γ) με στοιχεία που προκύπτουν από τη φορολογική δήλωση του γονέα

γγ) το Ατομικό Δελτίο Υγείας μαθητή και

δδ) το βιβλιάριο υγείας από το οποίο αποδεικνύεται ότι έχουν γίνει τα εμβόλια.

εε) Πιστοποιητικό Γεννήσεως. (Θα γίνεται ηλεκτρονική αναζήτηση). Για τους αλλοδαπούς μαθητές να είναι μεταφρασμένο.

Εγγραφές γίνονται από τους δυο γονείς (ή με εξουσιοδότηση), καθημερινά από 9:00 μέχρι 12:00.

Ο Διευθυντής

Χριστόφορος Οικονόμου

Συμμετοχή στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό «Ευγένεια στο διαδίκτυο – Δικαιώματα και υποχρεώσεις παιδιών και νέων στον ψηφιακό κόσμο»

Οι μαθητές/τριες του Β1 συμμετείχαν με ενθουσιασμό στον διαγωνισμό «Ευγένεια στο διαδίκτυο – Δικαιώματα και υποχρεώσεις παιδιών και νέων στον ψηφιακό κόσμο» που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2024.

H σελίδα με τις συμμετοχές των σχολείων βρίσκεται αναρτημένη εδώ. Το έργο μας έχει αναρτηθεί στην παραπάνω σελίδα με τον κωδικό : 106749

Στο σχολείο μας απονεμήθηκε έπαινος για τη συμμετοχή. Όλοι οι μαθητές/τριες αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια τους!

Ομιλία με θέμα “Όρια στη Συμπεριφορά των Παιδιών – Μια καθημερινή υπόθεση των γονιών”

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή γονέων και εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε στην
αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας στις 5 Φεβρουαρίου 2024, η ημερίδα με θέμα: “Όρια
στη Συμπεριφορά των Παιδιών – Μια καθημερινή υπόθεση των γονιών” με ομιλητές τους
Ιωάννη Φέρρα, Ψυχολόγο και την Σοφία Μιχαλομανωλάκη, Κοινωνική λειτουργό.

Αρχικά ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Χριστόφορος Οικονόμου αναφέρθηκε στη σημαντικότητα των ορίων στην οικογένεια και ευχαρίστησε τους γονείς για τη συμμετοχή τους. Οι ομιλητές τόνισαν τη καθοριστική συμβολή των ορίων στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών. Δόθηκε έμφαση στους υγιείς τρόπους οριοθέτησης και στην ευθύνη των γονέων να δημιουργήσουν κανόνες ενισχύοντας το δικαίωμα των παιδιών να νιώθουν ασφάλεια, αυτάρκεια και ευτυχία. Στο τέλος ακολούθησε συζήτηση όπου τέθηκαν πρακτικά ζητήματα και ερωτήματα από τους παρευρισκόμενους.

Δράση για την Παγκόσμια Hμέρα ΑμεΑ

Το σχολείο μας, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, διοργάνωσε δράση τη Δευτέρα, 4/12/2023, για να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά στη διαφορετικότητα, να ενεργοποιήσει την αποδοχή, τον σεβασμό και την αλληλεγγύη στα άτομα με αναπηρία.

Το σχολείο επισκέφθηκαν: η Κατερίνα Ελ Λατίφ 6η παραολυμπιονίκης ποδηλασίας δρόμου στο Τόκυο το 2020, ο Χρήστος Μελέτης, πρωταθλητής στίβου και η Νάνσυ Διαπούλη βοηθός προπονητή και αθλήτρια κολύμβησης. Σε συνεργασία με το Αθλητικό Σωματείο ΑΜεΑ «Καστελάνοι», έφεραν τα αγωνιστικά τους αμαξίδια και τα αγωνιστικά ποδήλατα. Μίλησαν στα παιδιά και απάντησαν στις ερωτήσεις τους. Όλα τα παιδιά χρησιμοποίησαν τα αγωνιστικά αμαξίδια .

Συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2023

Τον Οκτώβριο το σχολείο μας διοργάνωσε δραστηριότητες για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο.

Στα πλαίσια του μαθήματος των ΤΠΕ, οι μαθητές συμμετείχαν σε δραστηριότητες προγραμματισμού, σε δραστηριότητες τεχνητής νοημοσύνης και ζωγράφισαν με pixel:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας, σας εύχονται μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα, 11/9/2023 στις 9.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Τα παιδιά θα προσέλθουν στις 8.45 π.μ., θα πάρουν τα βιβλία και θα σχολάσουν στις 10.30 π.μ.