Πρόσκληση σε καθαρισμό παραλίας

Με χαρά θα θέλαμε να προσκαλέσουμε τα παιδιά του σχολείου , τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς, στην τελευταία δράση του προγράμματός μας, που είναι ο καθαρισμός της παραλίας του Σχινιά. Στο πλαίσιο της δράσης οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν από την ομάδα των “Πρακτόρων” για τα πλαστικά που καταλήγουν στις θάλασσές μας και το πως μπορούμε να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ενημερωθείτε σχετικά από το επισυναπτόμενο έντυπο και ενημερώστε μας στο μέιλ του σχολείου έως την Τρίτη 23/5/23 εάν επιθυμείτε να συμμετάσχετε (αριθμό συμμετεχόντων) γιατί υπάρχει η πιθανότητα αν υπάρξει μεγάλος αριθμός συμμετοχής, να υπάρξει δωρεάν μεταφορά με λεωφορεία. (Οι μαθητές θα συνοδεύονται από τον γονέα τους).

Θα ενημερωθείτε σχετικά, με άλλη ανακοίνωση.

Με εκτίμηση,

Ο διευθυντής του σχολείου

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ – 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, προτείνουμε στους μικρούς μας φίλους να διαβάσουν “Το Ταξίδι της ψηφίδας”, ένα παραμύθι στον κόσμο του ψηφιδωτού και στη Νικόπολη:

https://online.pubhtml5.com/xjzp/ksgi/#p=1

Μπορείτε να δείτε όλες τις παιδικές εκδόσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας:

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ


Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, ημέρα γέννησης του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805).

Ο εορτασμός καθιερώθηκε πριν από 52 χρόνια, το 1966, από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα [International Board on Books for Young People – ΙΒΒΥ], με σκοπό να τονώσει την αγάπη για το διάβασμα, να στρέψει την προσοχή στα παιδικά βιβλία και να προωθήσει την ανάπτυξη και τη διάδοση της παιδικής λογοτεχνίας.

Όρια 1ου Δημοτικού Σχολείου Μεταμόρφωσης για το σχολικό έτος 2023-2024

Σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, τα όρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μετμόρφωσης για το σχολικό έτος 2023-2024 ορίζονται ως εξής:

ΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΔΟΥΣ:
ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ-ΤΑΤΟΪΟΥ – ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ – ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ –
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΠΕΥΚΩΝ – ΑΓ.ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ – ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΟΥΣ –
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ – ΚΑΛΛΙΠΟΛΕΩΣ – ΑΧΙΛΛΕΩΣ –
Κ.ΒΑΡΝΑΛΗ – ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ – ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ – ΤΑΤΟΪΟΥ

Εγγραφή μαθητών στην Α’ τάξη του δημοτικού σχολείου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ:  Εγγραφή μαθητών στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου

ΣΧΕΤ:  Π. Διάταγμα 79 – ΦΕΚ 109/τ.Α΄/1-8-2017 – άρθρα 5, 6 & 7

Από την 1η έως τις 20 Μαρτίου 2023 θα πρέπει οι γονείς να υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις-υπεύθυνες δηλώσεις εγγραφής στο δημοτικό σχολείο που ανήκουν, σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας, προσκομίζοντας:

αα) βεβαίωση φοίτησης από το Νηπιαγωγείο,

ββ) αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας τους μαθητή, Η χωροταξική κατανομή των μαθητών θα γίνει βάσει της μόνιμης κατοικίας τους, η οποία θα αποδεικνύεται:

α) με συμβολαιογραφική πράξη ιδιοκτησίας ή

β) με ιδιωτικό συμφωνητικό ενοικίασης που έχει κατατεθεί ή καταχωρηθεί ηλεκτρονικά στην Εφορία ή

γ) με στοιχεία που προκύπτουν από τη φορολογική δήλωση του γονέα

γγ) το Ατομικό Δελτίο Υγείας μαθητή και

δδ) το βιβλιάριο υγείας από το οποίο αποδεικνύεται ότι έχουν γίνει τα εμβόλια.

εε) Πιστοποιητικό Γεννήσεως. (Θα γίνεται ηλεκτρονική αναζήτηση). Για τους αλλοδαπούς μαθητές να είναι μεταφρασμένο.

Εγγραφές γίνονται από τους γονείς , καθημερινά από 9:00 μέχρι 12:00.

                                              Ο  Διευθυντής

                                         Χριστόφορος Οικονόμου

“Αρβανίτεια 2022”

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η παρουσία των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας στα «Αρβανίτεια» που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο Δήμος Μεταμόρφωσης την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022. Οι μικροί δρομείς του σχολείου μας έτρεξαν 500 μέτρα αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι η «αγκαλιά» του σχολείου μας απλώνεται και εκτός των σχολικών αιθουσών.

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022

Στο πλαίσιο της εναρμόνισης του εορτασμού της 9ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, με κοινό σύνθημα «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» και στόχο την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής, το σχολείο μας, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής ΠΕ11, κας Γεωργίας Γιαννοπούλου, συμμετείχε  σε αθλητικές δραστηριότητες. Τα παιδιά του σχολείου μας έπαιξαν παραδοσιακά παιχνίδια, συμμετείχαν σε αθλήματα, είδαν ταινίες σχετικές με το αθλητικό ιδεώδες και έτρεξαν 2022 μέτρα (συμβολίζοντας το τρέχον έτος), γύρω από το αλσύλλιο της αυλής μας. Η μέρα κύλησε ομαλά και οι μαθητές / μαθήτριες του σχολείου εξέφρασαν την χαρά τους για όσα γνώρισαν και βίωσαν, ενώ έδωσαν ραντεβού για «έναν ακόμα γύρο» στον αγώνα δρόμου «Αρβανίτεια» που διοργανώνει φέτος ο Δήμος Μεταμόρφωσης, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022.  

Η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής ΠΕ11 κα Γεωργία Γιαννοπούλου οδηγεί τους μαθητές και τις μαθήτριες στο αγώνα αντοχής των 2022 μέτρων, περιμετρικά του αλσυλλίου της αυλής του σχολείου μας.