Εργασίες ΤΠΕ ΣΤ’ τάξη

Αγαπητοί γονείς και παιδιά της ΣΤ’ τάξης,
Σας εύχομαι Χρόνια Πολλά!
Σας ενημερώνω πως από την Τρίτη 28/4/2020 και κάθε Τρίτη θα συνεχίζω να ανεβάζω εργασίες για τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 1ου ΔΣ Μεταμόρφωσης στο blog της ψηφιακής μας τάξης στην e-me: https://blogs.e-me.edu.gr/hive-1dimmetam-tpe-st/

ΤΠΕ Ε’ και ΣΤ’ τάξη

Ο προγραμματισμός αναπτύσσει δεξιότητες όπως η λογική σκέψη, η επίλυση προβλημάτων, η δημιουργικότητα. Τα παιδιά που ήρθαν σε επαφή με τη βασική επιστήμη των υπολογιστών και με τη στοιχειώδη αλγοριθμική σκέψη και λογικές κατασκευές, παρουσίαζαν πρόοδο στην οπτική μνήμη, τις γνωστικές και τις γλωσσικές δεξιότητες. Ακόμα ένα στοιχείο στο οποίο παρατηρήθηκε βελτίωση είναι η μεταγνώση, δηλαδή «να μαθαίνεις πώς να μαθαίνεις».

Για τις διακοπές του Πάσχα σας προτείνω να ασχοληθείτε με το παρακάτω διασκεδαστικό παιχνίδι προγραμματισμού:

https://studio.code.org/hoc/1

Το angry bird θέλει να μετακινηθεί και να πιάσει το κακό γουρουνάκι που του έκλεψε τα αυγά. Το περιβάλλον προγραμματισμού χωρίζετε σε τρία μέρη. Στα αριστερά είναι ο λαβύρινθος του πουλιού όπου θα τρέξει το πρόγραμμά σας. Οι οδηγίες για κάθε επίπεδο γράφονται κάτω από το λαβύρινθο. Στη μέση βρίσκονται οι εντολές που μπορεί να καταλάβει το πουλί. Ο χώρος στα δεξιά ονομάζεται χώρος εργασίας και εκεί θα χτίσετε το πρόγραμμά σας μετακινώντας τις εντολές που βρίσκονται στη μέση.

Καλό Πάσχα και καλή διασκέδαση!

ΤΠΕ Ε’ και ΣΤ’ τάξη

Στην παρακάτω εργασία θα πρέπει να θυμηθείτε την εισαγωγή και μορφοποίηση σχημάτων στον επεξεργαστή κειμένου (Word)

Ανοίξτε τον επεξεργαστή κειμένου (word), φτιάξτε τα σχήματα που περιγράφονται στο φύλλο εργασίας, αποθηκεύστε το αρχείο σας και στείλτο με e-mail στη διεύθυνση edionis@sch.gr

Για τον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να εκτυπώσετε και να λύσετε τα κρυπτόλεξα των συμμαθητών σας που μου έστειλαν με μαιλ.

Ε και ΣΤ Τάξη – 1η Δραστηριότητα στις ΤΠΕ

Αγαπημένα μου παιδιά της Ε’ τάξης, εύχομαι να είστε όλοι καλά! Θα προσπαθήσουμε εξ αποστάσεως να εξασκηθούμε σε δραστηριότητες παρόμοιες με αυτές που κάναμε μαζί στο Εργαστήριο Υπολογιστών. Ελπίζω να τις απολαύσετε! Ζητήστε από τους γονείς σας να σας βοηθήσουν και να μου στείλετε τις εργασίες σας με e-mail στο edionis@sch.gr γράφοντας το όνομά σας και το τμήμα σας.

Για να θυμηθείτε την δημιουργία πινάκων στο Word παρακολουθείστε το παρακάτω διαδραστικό βιντεομάθημα δημιουργίας σταυρόλεξου http://photodentro.edu.gr/aggregator/lo/photodentro-lor-8521-2717

Στην 1η μας δραστηριότητα θα ήθελα να φτιάξετε το δικό σας κρυπτόλεξο με θέμα της δική σας επιλογής. Θα πρέπει να θυμηθείτε την δημιουργία πινάκων στον επεξεργαστή κειμένου. Αποθηκεύστε το, στείλτε το μου και εγώ θα το λύσω.

Για να σας βοηθήσω σας στέλνω ένα δικό μου: