Εργασίες ΤΠΕ Α’ τάξη

Αγαπητοί γονείς και μαθητές της Α’ τάξης,
Σας εύχομαι Χρόνια Πολλά!
Σας ενημερώνω πως από την Τρίτη 28/4/2020 και κάθε Τρίτη θα συνεχίζω να ανεβάζω εργασίες για τους μαθητές της Α’ τάξης του 1ου ΔΣ Μεταμόρφωσης στο blog της ψηφιακής μας τάξης στην e-me: https://blogs.e-me.edu.gr/hive-1dim-tpe-A/

ΤΠΕ Α’ τάξη

Στη δραστηριότητα που προτέινεται για το Πάσχα, τα παιδία πρέπει να επιλέξουν τη σωστή εικόνα, παρατηρόντας τη σειρά (μοτίβο) της λογικής ακολουθίας και με την τεχνική του “σύρε και απόθεσε” (drag and drop) να συμπληρώσουν το φύλλο εργασίας

Καλό Πάσχα!!!

ΤΠΕ Α’ τάξη

Δραστηριότητες Ζωγραφικής

Σχηματίζω τοπία

Διαδραστική εφαρμογή σύνθεσης εικόνων παζλ 20 τμημάτων. Έχει ως στόχο την εξοικείωση των μικρών μαθητών με τη λειτουργία του ποντικιού “σύρε και άσε” συνδυάζοντας τη δημιουργική σύνθεση με την έκφραση-ψυχαγωγία.

http://photodentro.edu.gr/lor/r/8521/3169

Ζωγραφική με το ποντίκι

Εφαρμογή ζωγραφικής με χρήση μόνο του ποντικιού που έχει ως στόχο την εξοικείωση των μικρών μαθητών με τα βασικά εργαλεία σχεδίασης. Οι μαθητές διερευνούν την εφαρμογή και εξοικειώνονται με τη χρήση του ποντικιού και τα εργαλεία σχεδίασης που διαθέτει.

http://photodentro.edu.gr/lor/r/8521/2456

A Τάξη 1η Δραστηριότητα στις ΤΠΕ

Αγαπημένα μου παιδιά της Α’ τάξης, εύχομαι να είστε καλά! Θα προσπαθήσουμε εξ αποστάσεως να εξασκηθούμε σε δραστηριότητες παρόμοιες με αυτές που κάναμε μαζί στο Εργαστήριο Υπολογιστών. Ελπίζω να τις απολαύσετε!