Συναυλία της χορωδίας του σχολείο μας

Το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 η χορωδία του σχολείου μας, καθώς και απόφοιτοι, συμμετείχαν σε συναυλία με την χορωδία του Centenary College από τη Λουιζιάνα των Ηνωμενων Πολιτειών Αμερικής. Τα παιδιά ενθουσιαστηκαν με τον χώρο, με τη χορωδία από την Αμερική και μίλησαν με τους Αμερικανούς, ανταλλαζοντας κουλτούρες και ενδιαφέροντα. Τη χορωδία διεύθυνε ο μαέστρος και δάσκαλος της μουσικής του σχολείου μας Γιώργος Σιτώτης. Στη συναυλία παρευρέθηκαν εκπαιδευτικοί του σχολείου και ο διευθυντής του σχολείου, κος Οικονόμου Χριστόφορος. 

Συμμετοχή στη 2η Εαρινή Χορωδιακή Συνάντηση Δήμου Λαμιέων

Η χορωδία του σχολείου μας, με τη συνδρομή αποφοίτων, συμμετείχε στην 2η Εαρινή Χορωδιακή Συνάντηση Δήμου Λαμιέων, την Κυριακή 21 Απριλίου 2024. Το σχολείο μας τραγούδησε στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, ένα απαιτητικό πρόγραμμα, με τραγούδια παγκόσμιου χορωδιακού ρεπερτορίου. Μαζί με την χορωδία μας τραγούδησαν η χορωδία του Λυδικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, του Δήμου Λαμιέων και του Δήμου Ελασσόνας. Τη χορωδία διεύθυνε ο δάσκαλος μουσικής και μαέστρος Σιτώτης Γιώργος. 

Συμμετοχή στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό «Ευγένεια στο διαδίκτυο – Δικαιώματα και υποχρεώσεις παιδιών και νέων στον ψηφιακό κόσμο»

Οι μαθητές/τριες του Β1 συμμετείχαν με ενθουσιασμό στον διαγωνισμό «Ευγένεια στο διαδίκτυο – Δικαιώματα και υποχρεώσεις παιδιών και νέων στον ψηφιακό κόσμο» που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2024.

H σελίδα με τις συμμετοχές των σχολείων βρίσκεται αναρτημένη εδώ. Το έργο μας έχει αναρτηθεί στην παραπάνω σελίδα με τον κωδικό : 106749

Στο σχολείο μας απονεμήθηκε έπαινος για τη συμμετοχή. Όλοι οι μαθητές/τριες αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια τους!

Δράση για την Παγκόσμια Hμέρα ΑμεΑ

Το σχολείο μας, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, διοργάνωσε δράση τη Δευτέρα, 4/12/2023, για να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά στη διαφορετικότητα, να ενεργοποιήσει την αποδοχή, τον σεβασμό και την αλληλεγγύη στα άτομα με αναπηρία.

Το σχολείο επισκέφθηκαν: η Κατερίνα Ελ Λατίφ 6η παραολυμπιονίκης ποδηλασίας δρόμου στο Τόκυο το 2020, ο Χρήστος Μελέτης, πρωταθλητής στίβου και η Νάνσυ Διαπούλη βοηθός προπονητή και αθλήτρια κολύμβησης. Σε συνεργασία με το Αθλητικό Σωματείο ΑΜεΑ «Καστελάνοι», έφεραν τα αγωνιστικά τους αμαξίδια και τα αγωνιστικά ποδήλατα. Μίλησαν στα παιδιά και απάντησαν στις ερωτήσεις τους. Όλα τα παιδιά χρησιμοποίησαν τα αγωνιστικά αμαξίδια .

Συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2023

Τον Οκτώβριο το σχολείο μας διοργάνωσε δραστηριότητες για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο.

Στα πλαίσια του μαθήματος των ΤΠΕ, οι μαθητές συμμετείχαν σε δραστηριότητες προγραμματισμού, σε δραστηριότητες τεχνητής νοημοσύνης και ζωγράφισαν με pixel:

Εφημερίδα – “Το ΣΤ1 γράφει ιστορία…”

Το Στ1 γράφει ιστορία…” είναι ο τίτλος της σχολικής εφημερίδας που αποφάσισαν να δημιουργήσουν τα παιδιά του ΣΤ1 για να παρουσιάζουν θέματα που μπορεί να ενδιαφέρουν την κοινότητα του σχολείου μας. Στην εφημερίδα, μπορείτε ακόμη να βρείτε διασκεδαστικά παιχνίδια, διαφημίσεις και πολλά άλλα…

ΤΕΥΧΟΣ 2ο

Το χριστουγεννιάτικο τεύχος της εφημερίδας μας μόλις κυκλοφόρησε!

Ελπίζουμε να το απολαύσετε!

Καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά!

ΤΕΥΧΟΣ 1ο

Το πρώτο τεύχος της Εφημερίδας κυκλοφόρησε!!!

Καλή ανάγνωση σε όλες και όλους!

Όμιλος “Μουσικά Σύνολα”

Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022 ξεκίνησε τη λειτουργία του ο Όμιλος Μουσικών Συνόλων του σχολείου μας. Ο Όμιλος αυτός λειτουργεί κάθε Τετάρτη 4.30 μ.μ. έως 6.00 μ.μ. (2 διδακτικές ώρες) υπό την καθοδήγηση του καθηγητή μουσικής και βραβευμένου μαέστρου κου Γιώργου Σιτώτη, καθώς και της δασκάλας του Α2 τμήματος του σχολείου μας, μουσικό, δασκάλα χορωδίας και τραγουδίστρια του Φωνητικού Συνόλου Chores (κόρες) κας Κωνσταντίνας Αγγελοπούλου.

Η ανταπόκριση των μαθητών μας είναι τεράστια και πέρα από κάθε πρόβλεψη! Μέσα στο μήνα Νοέμβριο, τα Μουσικά Σύνολα θα χωριστούν σε δύο ξεχωριστές ομάδες, μία ομάδα χορωδίας, με μαέστρο την κα Αγγελοπούλου Κωνσταντίνα, καθώς και μία ομάδα ορχήστρας, με μαέστρο τον κο Γιώργο Σιτώτη.

Ο Όμιλος “Μουσικών Συνόλων” λειτουργεί σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 102939/ΓΔ4/2022 όπως δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. 4509/Β/25-8-2022.

Κατασκευή σαντουριού

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ τάξης του 1ου Δημοτικού σχολείου Μεταμόρφωσης, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος e-twinning με τίτλο BeAT Music (Beautiful Activities Through Music) δημιούργησαν σαντούρια, χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά (παλιά συρτάρια, παλιές χορδές ή πετονιές, ξύλα, βιδοθηλιές, ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια). Ο ενθουσιασμός τους για τον ποιοτικό ήχο του αποτελέσματος ήταν διάχυτος στους χώρους του σχολείου, κάνοντας τους μαθητές των υπολοίπων τάξεων να ζητούν από τον υπεύθυνο καθηγητή της μουσικής, κύριο Γιώργο Σιτώτη, να κατασκευάσουν και εκείνοι τα ίδια όργανα, στα πλαίσια του μαθήματός τους. Οι υπεύθυνες καθηγήτριες πληροφορικής κυρία Ελένη Διονυσοπούλου και αγγλικών κυρία Παναγιώτα Γραμμένου συμμετείχαν και υποστήριξαν την δράση αυτή με τεχνικές λεπτομέρειες επικοινωνίας και υποστήριξη της μετάφρασης των κειμένων στα αγγλικά.

e-Twinning – BeAT Music

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2021-2022, οι μαθητές της ΣΤ τάξης συμμετείχαν σε ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα e-Twinning με τίτλο

BeAT Music: Beautiful Activities Through Music


Κατά την υλοποίηση αυτού του έργου, συνεργάστηκαν 5 σχολεία από 4 διαφορετικές χώρες. Από το σχολείο μας συμμετείχαν οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης και 3 εκπαιδευτικοί.  Όλοι οι συμμετέχοντες συνδέθηκαν στην διαδικτυακή συνεργατική πλατφόρμα twinspace.

Στην αρχή του έργου, οι μαθητές συμπλήρωσαν ένα εισαγωγικό ερωτηματολόγιο και ενημερώθηκαν για τους κανόνες Netiquette που διέπουν την σωστή διαδικτυακή συμπεριφορά.

Νοέμβριος 2021

  1. Οι μαθητές εργάστηκαν συνεργατικά, συνομίλησαν σε ένα forum με μαθητές από άλλες χώρες και δημιούργησαν λογότυπα για το έργο. Μέσα από μια διαδικασία ψηφοφορίας όλων των συμμετεχόντων αποφασίστηκε ποιο θα είναι το λογότυπο του έργου.     

2. Οι μαθητές δημιούργησαν το προφίλ τους στο twinspace παρουσιάζοντας τον εαυτό τους στα Αγγλικά. Δημιούργησαν ένα avatar και ενημέρωσαν τη φωτογραφία του προφίλ τους. Δημιούργησαν ένα προσωπικό συννεφόλεξο (wordart) το οποίο ανάρτησαν σε έναν διαδικτυακό συνεργατικό πίνακα (padlet).

3. Οι μαθητές εργάστηκαν ομαδικά και δημιούργησαν φυλλάδια (canvas) για να παρουσιάσουν την χώρα τους και την πόλη που ζούν στους μαθητές των άλλων χωρών. Έφτιαξαν κουίζ και σταυρόλεξα χρησιμοποιώντας συνεργατικά διαδικτυακά εργαλεία. (Kahoo, CrosswordsLab).

Δεκέμβριος 2021

Οι μαθητές τραγούδησαν και ηχογράφησαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Έφτιαξαν χριστουγεννιάτικες κάρτες. Στις κάρτες αυτές κόλλησαν πάνω τους QR codes συνδεδεμένα με τα κάλαντα που τραγούδησαν και τις έστειλαν στα άλλα 4 σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Επίσης, έλαβαν με μεγάλη χαρά χριστουγεννιάτικες κάρτες από τα άλλα σχολεία.

Ιανουάριος 2022

Οι μαθητές τραγούδησαν και ηχογράφησαν ένα παραδοσιακό τραγούδι που αντιπροσωπεύει τη χώρα. Όλα τα σχολεία μαζί δημιούργησαν ένα ebook με την παραδοσιακή μουσική της χώρας τους. Το δικό μας σχολείο παρουσίασε και εικονογράφησε τους στίχους του τραγουδιού «Μήλο μου κόκκινο».

Φεβρουάριος 2022

  1. Οι μαθητές δημιούργησαν φυλλάδια στο συνεργατικό διαδικτυακό εργαλείο postermywall και παρουσίασαν τα παραδοσιακά μουσικά όργανα της χώρας μας. Παράλληλα, έμαθαν για τα παραδοσιακά μουσικά όργανα των άλλων χωρών.

2. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν όταν συναντήθηκαν διαδικτυακά με μαθητές από την Σερβία. Μίλησαν για τον εαυτό τους και την αγαπημένη τους μουσική και τραγούδησαν ζωντανά παίζοντας φλογέρα και ακορντεόν.

Μάρτιος 2022

Οι μαθητές τραγούδησαν και παρουσίασαν ένα παραδοσιακό τραγούδι σχετικό με την επανάσταση του 1821. Επηρεασμένοι από τον πόλεμο στην Ουκρανία, δημιούργησαν ένα βίντεο με ζωγραφιές και τραγούδια κατά του πολέμου.

Απρίλιος 2022

Οι μαθητές κατασκεύασαν από ανακυκλώσιμα υλικά το παραδοσιακό όργανο σαντούρι.

Μάιος 2022

Οι μαθητές σε συνεργασία με τους μαθητές των άλλων χωρών δημιούργησαν και τραγούδησαν μουσικά κομμάτια με θέμα τον ενεργό ευρωπαίο πολίτη.

Η αξιολόγηση δράσης έγινε με ερωτηματολόγια σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς

Οι εκπαιδευτικοί:

Γραμμένου Γιώτα, εκπαιδευτικός Αγγλικών

Διονυσοπούλου Ελένη, εκπαιδευτικός Πληροφορικής

Σιτώτης Γιώργος, εκπαιδευτικός Μουσικής

Πρόγραμμα eTwinning -Διαδικτυακή συνάντηση

Διαδικτυακή Συνάντηση

Την Τετάρτη 23-2-2022, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Στ2 τμήματος του σχολείου μας τραγούδησαν το παραδοσιακό τραγούδι «Μήλο μου κόκκινο» και συνομίλησαν με μαθητές και μαθήτριες από το σχολείο OS “Svetislav Golubovic Mitraljeta” που βρίσκεται στο Batajnica της Σερβίας, στα πλαίσια του προγράμματος eTwinning με τίτλο BEAT Music (Beautiful Activities Through Music), στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας για το σχολικό έτος 2021-2022.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ακόμη σχολεία από την Ιταλία, τη Λάρισα (Ελλάδα), τη Ρουμανία και την Πορτογαλία. Το πρόγραμμα έχει αναλάβει η καθηγήτρια Πληροφορικής κα Ελένη Διονυσοπούλου, η καθηγήτρια Αγγλικών κα Παναγιώτα Γραμμένου και ο καθηγητής Μουσικής κος Γιώργος Σιτώτης.